Kriisi esimene suur ohver: Saksa kruiisilaevatehas Werften läks pankrotti

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Stoppmärk MV Werfteni laevatehase väraval Wismaris võib sinna nüüd päriseks jääda, kui tehast pankrotiprotsessis päästa ei õnnestu. REUTERS/Annegret Hilse
Stoppmärk MV Werfteni laevatehase väraval Wismaris võib sinna nüüd päriseks jääda, kui tehast pankrotiprotsessis päästa ei õnnestu. REUTERS/Annegret Hilse Foto: ANNEGRET HILSE

Eile teatas pankrotist suur Saksamaa laevatehas MV Werften, mis oli spetsialiseerunud luksuslike ristluslaevade ehitamisele. Kas ja missugustele kompensatsioonidele saavad loota ettevõtte kaks tuhat töölist, on ebaselge.  

Pankrot otsustati välja kuulutada, kui Saksamaa valitsus ja laevatehase omanik Genting Hong Kong ei jõudnud kokkuleppele ristlusfirmale Dream Cruises ehitatava luksusliku ookeanikruiisilaeva Global Dream ülejäänud ehituse rahastamise osas, teatas portaal GCaptain.

Saksamaa föderaalmajandusminister Robert Habeck süüdistas Saksamaa meedias ilmunud teadete kohaselt Gentingit maksejõuetuses ja töökohtade kaotamises. Hongkongi börsil peatati Genting Hong Kongi aktsiatega kauplemine reedel enne esmaspäevast teadet. Sarnaselt teiste kruiisilaevandussektori ettevõtetega on MV Werften ja Genting Hong Kong Covid-19 pandeemia mõju tõttu reisijateveole raskustesse sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles