Aerupaadil Atlandi ookeani ületamist üritanud prantsuse seikleja hukkus

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Jean-Jacques Savin ja tema ookeaniületuseks ehitatud aerupaat 28 mail 2021 Lõuna-Prantsusmaal Lege-Cap-Ferret sadamas enne Atlandi-reisile suundumist.
Jean-Jacques Savin ja tema ookeaniületuseks ehitatud aerupaat 28 mail 2021 Lõuna-Prantsusmaal Lege-Cap-Ferret sadamas enne Atlandi-reisile suundumist. Foto: Philippe Lopez

75-aastane prantsuse seikleja Jean-Jacques Savin leiti eile Atlandi ookeanilt Assoori saarte lähistelt hukkununa, kinnitas tema tugimeeskond. Neljapäeva öösel olid kaldajaamad saanud Savini raadiomajakatelt hädaabisignaali. 

8-meetrisel aerupaadil Atlandi ookeani ületamist üritanud prantslane jõudis läbida vaid napi veerandi oma kavandatud teekonnast. Pärast kahe hädaabi-raadiomajaka aktiveerumist ei saanud Savini perekond ega kaldameeskond temast rohkem infot. Reedel leiti Savin ja tema ümber läinud paat Assoori saarte lähedalt Atlandi ookeanilt, kuid õnnetuse põhjuste kohta hetkel rohkem teada ei ole. 

Seikleja asus Portugali lõunaosast Sagres'st teele 1. jaanuaril ning võttis suuna Assoori saartele. Viimane sõnum temalt pärineb kolmapäevast, kui mees postitas oma sotsiaalmeedialehele, et tugevad tuuled on ta kursilt kõrvale kallutanud ning tema teekond läheb seetõttu 560 meremiili võrra pikemaks. Samuti olevat tal probleeme päiksepaneelidega, mis paadile elektrit andsid. Siiski lõpetas ta viimase postituse optimistlikult: «Võite olla kindel, et ma ei ole ohus». Ta lootis tehnilised probleemid lahendada Assooridel Ponta Delgadas. 

Kokku pidi tema reis kestma kaheksa kuud, mille jooksul ta lootis jõuda Kariibi merele. Endine dessantväelane ja seikleja oli meresõidu ja ekstreemsete veesõidukitega hästi kursis, 2019. aastal ületas ta Atlandi ookeani suures tünnis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles