Hiiumaa otsib miljoni euroga Kalana sadama ümberehitajat

Copy
Kalana lagunenud muul FOTO: Jaano Martin Ots
Kalana lagunenud muul FOTO: Jaano Martin Ots Foto: Jaano Martin Ots

Sihtasutus Hiiumaa Sadamad kuulutas välja riigihanke, mille eesmärgiks on Kalana jahisadama süvendus ja ümberehitusööd, mille tulemusel valmib kaasaegsetele nõuetele vastav ujuvkaidega jahisadam; hanke eeldatav maksumus on 965 000 eurot.

Hiiumaa läänetipus asuvasse Kalana sadamasse on hetkel veesõidukitega sisenemine raskendatud ning riskantne. Vana Kalana kalasadama kõrvale hakati paarikümne aasta eest rajama külalissadamat, kuid töö jäi rahapuudusel pooleli. Nüüdseks on Kalana külalissadama omandanud sihtasutus Hiiumaa Sadamad ning sadama korrastamiseks on saadud positiivne rahastusotsus Interregi Eesti-Läti piiriülesest koostööprogrammist.  

Ehitusprojektiga on ette nähtud Kalana sadama lõunamuuli rajamine ja selle kindlustus, raudbetoonist slipi ehitus, raudbetoonelementidest teeninduskai ehitus ning ühe ujuvkailiini paigaldamine. Süvendatakse faarvaater ning sadama akavatoorium, selgub hanke kirjeldusest.

Töövõtjal tuleb tööde ja ajagraafiku planeerimisel järgida veeloas sätestatud nõudeid ja piiranguid süvendamisel saadud pinnase merre kaadamisel. Samuti ei tohi lähtuvalt suvitus- ja puhkusteperioodist 15. juunist kuni 15. augustini teostada ehitusalal mehhaniseeritud masinatega mürarikkaid töid, mis häiriksid piirkonnas liikuvaid ja majutatavaid turiste.

Pakkumusi saab esitada 22. veebruari hommikuni. Hankeleping sõlmitakse kaheksaks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles