Jeff Bezos laseb oma laeva merele viimiseks lammutada Rotterdami silla

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Koningshaveni sillad Rotterdamis. Neist tagumise, tõstetava keskosaga silla kavatses Jeff Bezos oma superjahi läbisõiduks Rotterdamist lahti monteerida. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
Koningshaveni sillad Rotterdamis. Neist tagumise, tõstetava keskosaga silla kavatses Jeff Bezos oma superjahi läbisõiduks Rotterdamist lahti monteerida. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) Foto: SEBASTIEN BOZON

Jeff Bezose ligi pool miljardit dollarit maksnud superjaht on varsti valmis merele minema, kuid selle laevatehasest ookeanile toimetamiseks tuleb lahti monteerida üks Rotterdami sildadest.  

Hollandis valmiv Jeff Bezose uus superjaht on varsti klaar merele minema, kuid selle toimetamiseks laevatehasest ookeanile on ees üks väike takistus - Rotterdami tõstetav Koningshaveni sild ei avane 40-meetrise mastiga luksuspurjeka jaoks piisavalt kõrgeks. Seepärast on Bezos teatanud, et laseb oma purjeka merele viimise ajaks silla ajutiselt lahti monteerida, kattes ise sellega kaasnevad kulud, teatas Guardian. 

1878. aastal ehitatud ning pärast sõjapurustusi taastatud ajaloolise silla lahtimonteerimine ja taastamine võtab paar nädalat ning selleks ajaks suletakse tavaliiklus sillal.  

Rotterdami linnapea on põhjendanud ebatavaliste nõudmistega nõustumist sellega, et Bezose 485 miljonit dollarit (ehk 430 miljonit eurot) maksnud jahi ehitamine tõi piirkonda täiendavaid töökohti ning tulu. 

Selline näeb välja Jeff Bezose uus jaht
Selline näeb välja Jeff Bezose uus jaht Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Bezose uus laev valmis Oceanco laevatehases Alblasserdamis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles