Galvestoni sadamas ajaloolise purjeka Elissa mastist alla kukkunud naine hukkus

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
1877 aastal ehitatud kolmemastiline purjekas Elissa seisab muuseumi- ja õppelaevana Texase osariigis Galvestoni muuseumilaevasadamas.
1877 aastal ehitatud kolmemastiline purjekas Elissa seisab muuseumi- ja õppelaevana Texase osariigis Galvestoni muuseumilaevasadamas. Foto: Stuart Villanueva

Texases Galvestoni sadamas hukkus ajaloolise kolmemastilise purjelaeva Elissa mastist alla kukkunud vabatahtlik.

USA politsei kinnitas, et Galvestoni ajalooliste laevade sadamas hukkus 58-aastane naine, kes kukkus alla purjelaeva Elissa 18-meetri kõrguselt mastilt. Hukkunu oli laeval vabatahtliku meeskonnaliikmena ning kandis mastis töötades turvarakmeid. Mis põhjustel rakmete lukustus avanes, ei ole veel selge. 

 «Galvestoni Ajaloo Sihtasutuse juhatus, töötajad ja Elissa vabatahtlike meeskond kurvastavad vabatahtliku meeskonnakaaslase kaotuse pärast,» teatas sihtasutus oma avalduses. Uurimine õnnetuse põhjuste välja selgitamiseks jätkub. 

Sihtasutus omandas 1877 aastal ehitatud kolmemastilise raapurjestusega parklaeva Kreeka laevatehaselt 1978. aastal ning see on üks asutuse vanimaid eksponaate. Laev tegutseb muuseumilaeva ja USA rannavalve poolt tunnustatud õppelaevana. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles