Viking Line müüs mullu reisilaeva Mariella ning tõusis 24,4 miljoniga kasumisse

BNS
Copy
Viking Line'i Mariella Helsingi sadamas.
Viking Line'i Mariella Helsingi sadamas. Foto: Peeter Langovits

Laevafirma Viking Line teenis mullu 24,4 miljonit eurot kasumit, aasta varem jäi ettevõte 42,3 miljoniga kahjumisse; käive kasvas aastaga aga 36,7 protsenti 258,2 miljoni euroni.

«Aasta tulemusi võib pidada rahuldavaks, arvestades, et 2021. aasta algas piirangutega ja vaktsineerimine hakkas mõju avaldama alles mais. Reisijate maht taastus alates juunist. Seejärel püsisid mahud suhteliselt heal tasemel kuni aasta lõpuni, mil COVID-19 omikroni tüvi tõi kaasa nõudluse aeglustumise, mida kannustasid regulatiivsed piirangud ja koroonahirmud,» ütles Viking Line'i president ja tegevdirektor Jan Hanses pressiteates.

«Pärast pandeemia olukorra halvenemist 2021. aasta detsembris võeti tulude parandamiseks taas kasutusele meetmeid kulude kärpimiseks. Lisaks paranenud tulule müüdi meie laev Mariella ettevõttele Corsica Ferries, samal ajal kui Turu linn lunastas Viking Line'ile kuuluva terminali ja sellega seotud inventari. Need kaks ühekordset tehingut mõjutasid kasumit positiivselt, kuid ka ilma nendeta oli aasta äritulu positiivne,» lisas ta.

Aasta viimases kvartalis viidi läbi ja märgiti täielikult ära ostueesõigusega aktsiaemissioon, millega saadi brutotulu 52 miljonit eurot. Aktsiaemissiooni tulemusena on Viking Line'i majanduslik positsioon tugevnenud pandeemiaeelsele tasemele.

COVID-19 pandeemia mõjutab jätkuvalt Viking Line'i tulemusi. Ebakindlus regulatiivsete nõuete, toetuse, vaktsineerimisprogrammide mõjude ja sellega seotud reisijateveo piirangute ning turunõudluse osas mõjutab Viking Line’i tegevust, tulemusi ja finantsseisundit ka 2022. aastal.

2021. aastal müüdi ettevõtte põhivarasid, mis tõi kaasa ettevõtte likviidsuse tugevnemise ja avaldas positiivset mõju tuludele. 2022. aastal sarnaseid varade müüke ette ei nähta.

Võttes arvesse ülalmainitud tehingute ühekordset iseloomu, ebakindlust pandeemia kulgemise suhtes – mis seni on avaldanud märkimisväärset negatiivset mõju esimesele kvartalile – ning karmimaid regulatiivseid nõudeid ja praegust geopoliitilist olukorda, on nende mõju majandustulemustele veel liiga vara hinnata, mistõttu 2022. aasta tuluprognoosi pole esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles