Suessi avariilaeva sõsaralus Ever Forward sõitis Baltimore'is karile

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Hong Kongi firma Evergreen Marine konteinerilaev Ever Forward sõitis täna Baltimore lähedal laevateest kõrvale ja jäi madalale kinni
Hong Kongi firma Evergreen Marine konteinerilaev Ever Forward sõitis täna Baltimore lähedal laevateest kõrvale ja jäi madalale kinni Foto: Kuvatõmmis veebilehelt Marinetraffic.com

Järjekordne ebaõnn: laevandusgigandi Evergreen Marine laev Ever Forward sõitis USA idarannikul faarvaatrilt kõrvale ning jäi Chesapeake'i lahes madalale kinni. Millal laev liikuma saadakse, ei oska asjaosalised prognoosida. 

Suessi kanali blokeerimisega kurikuulsaks saanud Hongkongi laevafirmat Evergreen Marine tabas järjekordne löök, kui firma laev Ever Forward sõitis USA idaranniku sadamalinna Baltimore'i lähedal Chesapeake'i lahe Patapsco jõe laevateelt välja ning jäi madalale kinni, teatas Chesapeake Bay Magazine.

Hongkongi lipu all seilav laev oli teel Baltimore'i sadamast Norfolki, kui kohaliku aja järgi pärast kella 23 seni teadmata põhjusel laevateelt kõrvale kaldus ning madalale kinni jäi. Ajalehe teatel on laev nõnda kõvasti põhjas kinni, et senised katsed seda vabastada ei ole õnnestunud ning ei ole teada, millal laev võiks liikuma saada.

Esmaspäeval sündmuskohal tehtud fotod ja videosalvestused kinnitavad, et laev oli täislastis ning jäänud kinni kohas, mis asub väljaspool tähistatud laevateed. Intsidendi hetkel oli laeva pardal kohalik loots, kuid uurijad ei ole veel tuvastanud, kas tegemist oli inimliku veaga või tehnilise rikkega. Inimesed õnnetuses viga ei saanud, keskkonnareostust pole samuti tekkinud. 

Ever Forwardi pikkus on 334 meetrit, laius 48 meetrit ning süvis 13 meetrit. 2020 aastal ehitatud laeva mahutavus on 11 850 tingkonteineriühikut TEU, mis on maailma suurematest konteinerilaevadest üle poole väiksem. Selliseid laevu kasutatakse konteinerite toimetamiseks piirkondadesse, kus suuremad laevad veetee sügavuse tõttu liikuma ei pääse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles