Laevafirma nõuab meremehe tapnud Vene raketitabamuse eest 22,4 miljonit (3)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Bangladeshi kaubalaev Banglar Samriddhi põleb pärast raketitabamust Ukrainas Olivia sadama reidil
Bangladeshi kaubalaev Banglar Samriddhi põleb pärast raketitabamust Ukrainas Olivia sadama reidil Foto: Ekraanipilt Dhakatribune lehe sotsiaalmeediapostitusest

Bangladesh Shipping Corp (BSC) esitas kindlustusfirmale 22,4 miljoni dollari suuruse nõude, kuna firma laev sai märtsi alguses Ukrainas raketitabamuse, milles hukkus üks meremees. 

Bangladeshi riikliku laevandusettevõtte kaubalaev Banglar Smriddhi sai 2. märtsil Ukraina Olivia sadama reidil raketitabamuse. Laev süttis põlema, hukkus laeva kolmas mehaanik Hasidur Rahman. Laev jäi siiski pinnale, kuigi sai suuri kahjustusi. Hiljem otsustas BSC kahjustatud laeva siiski hüljata, kuna antud olukorras ei olnud selle remontimine võimalik. Laev ei olnud pihtasaamise hetkel lastis, mistõttu puudutab nõue kindlustusele ainult laevale ja meeskonnale põhjustatud kahjusid. 

Kindlustusraha kättesaamine ei pruugi aga lihtne olla, kuna kindlustusfirma ei saa oma inspektoreid sõjapiirkonda kahjusid üle vaatama saata. 

Kokku on Venemaa rünnakutes Ukraina vastu saanud pihta neli kaubalaeva ning üks neist uppus. 3. märtsil toimus seni tuvastamata lõhkekeha plahvatus Eesti omanikule kuulunud kaubalaeval Helt ning laev läks põhja. 

Reuters vahendas ÜRO eelmise nädala teadet, et Mustale merele ja Aasovi merele lõksu jäänud kaubalaevadele ja nende meeskondadele luuakse turvalised humanitaarkoridorid, kuid laevanduseksperdid prognoosivad, et see ei pruugi liiga lihtsalt õnnestuda ning võtab loodetust rohkem aega. Osa laevafirmasid on otsustanud laevad hüljata ja on alustanud meeskondade evakueerimist Rumeenia kaudu. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles