Päästja lasi maha päästetud agressiivse jetimehe, süüdistust ei esitatud

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kokkupõrkes purunenud jett. Foto ei ole uudisega seotud. FOTO: Urmas Luik
Kokkupõrkes purunenud jett. Foto ei ole uudisega seotud. FOTO: Urmas Luik Foto: Urmas Luik

Lõuna-Carolina prokurör otsustas mitte esitada süüdistust mehele, kes päästis jetisõidul vette kukkunud jetisõitja kaks korda järjest, kuid lasi ta hiljem oma paadil maha. 

Oconee maakonna šeriff kinnitas, et Lõuna-Carolina riiklik süüdistaja ei esita süüdistust oma paadil päästetud jetisõitja tapnud mehele, kuna loeb tulistamist enesekaitseks, teatas CNN. 

Intsident toimus eelmise nädala teisipäeva pärastlõunal. Uurimise käigus tuvastasid föderaalametnikud, et päästevestideta jetisõitjad, mees ja naine, kukkusid Keowee järvel jetilt vette ning sattusid uppumisohtu. Läheduses viibinud piknikupaadil olnud mees ja naine läksid neile appi ning võtsid merehädalised pardale. Juhita jäänud jeti mootor jäi käima ning jett jätkas läheduses tiirutamist.

«Veest päästetud mees ärritus ning hakkas päästjaid ründama. Uurijatele kinnitati, et ta nõudis, et ta toimetataks tagasi tema jeti peale,» kirjutas šerif pressile tehtud avalduses. Tüli algatanud jetimehe päästetud kaaslanna püüdis olukorda leevendada ning lükkas oma agressiivse kaaslase uuesti vette. Piknikupaadil olnud paar aitas mehe uuesti paati, kuid jetisõitja muutus taas agressiivseks. Paadijuht võttis relva ning lasi jetimehe maha, kuna «kartis rünnaku alla langedes enda ja oma naise elu pärast», selgitas šerif. 

Lõuna-Carolina süüdistaja leidis pärast advokaatide ja uurijatega teema arutamist, et tulistamine toimus enesekaitseks ning paadijuhile süüdistust ei esitata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles