Naabri jõuvõtted takistavad Hundipea sadama rohearendust (2)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Selline võiks tulevikus välja näha Paljassaarel asuv Hundipea sadam ning selle ümbrusesse kavandatav terviklik töö- ja elukeskkond.
Selline võiks tulevikus välja näha Paljassaarel asuv Hundipea sadam ning selle ümbrusesse kavandatav terviklik töö- ja elukeskkond. Foto: Wolfscape

Vaidlus, kas Tallinna kesklinna sobiksid paremini kliimaneutraalsed elumajad, ökokontorid ja jahisadam või hoopis kaubasadam ja tööstuslik tootmispiirkond, kipub pidurdama pealinna kaasaegseima elukeskkonna väljaehitamist.

OÜ Hundipea, mille osanike hulgas on ka suurärimeeste Heiti Hääle ja Taavet Hinrikusega seotud ettevõtted, tahab ehitada Paljassaare sadamaalale kliimaneutraalse ja jäätmevaba asumi, milles leiduksid elu- ja töökohad kümnetele tuhandetele inimestele. Kaasaegse avatud rannapromenaadi ja väikelaevasadamaga linnaosa rajamist pidurdab aga naaber, kellele kuulub Paljassaare sadamabasseini ääres neli kaubakaid.

Venemaa raudtee- ja transiidiäriga seotud ärimehele Sergei Petrovile kuuluv Petromaks on teinud piirkonna arendusplaanides kannapöörde ning ajab oma rida, mis ähvardab jätta unistuse kenast rohekvartalist kaubasadama ja tööstuspiirkonna varju. Petromaks tahab rajada Paljassaare piirkonda kinnise territooriumiga kaubasadama ja tootmisala ning sulgeda endale kuuluva kinnistu osas kaldapromenaadi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles