Tallink sõidab diisliga ja ootab võimalust osta soodsamat LNG-d

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
17.01.2022. Tallinn. Tallink Grupp juhatuse esimees Paavo Nõgene ja uue, samuti LNG-kütust kasutava reisilaeva Tallink MyStar mudel.
17.01.2022. Tallinn. Tallink Grupp juhatuse esimees Paavo Nõgene ja uue, samuti LNG-kütust kasutava reisilaeva Tallink MyStar mudel. Foto: Eero Vabamägi

Kõrge LNG-kütuse hind on sundinud Tallink Gruppi alates märtsikuust punkerdama Helsingi-Tallinna liini süstiklaeva Megastar soodsama, kuid keskkonda rohkem reostava diislikütusega.  

Ootamatud muudatused energiahindades on sundinud Tallink Gruppi kasutama keskkonnasõbralikuma LNG-kütuse asemel diislikütust, kinnitas ettevõtte kommunikatsioonijuht Katri Link. Läänemerel ei ole lubatud kõige rohkem loodust reostava väävlirikka musta laevakütuse kasutamine, mistõttu ei ole ka diislikütte sarnane kergem laevakütus keskkonnale nii ohtlik kui ookeanilaevade kütus.  

«Tallink ei sõida LNG-ga alates märtsikuust selle kõrge hinna ja päritolu tõttu. Ootame, et Paldiskisse tekiks võimalus teistest riikidest pärit LNG ostmiseks,» kinnitas Link. LNG-kütuse kasutamiseks on ehitatud ka Tallinki uusim laev MyStar, mis peaks valmima sel sügisel. 

Samal põhjusel on peamiselt jõude seisnud ka punkerlaev Optimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles