Paldiski LNG-kai ehitus Pakrineeme sadamas edeneb rekordkiirusel

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Ujuvkraana ja pukser seisavad ajutise sildumiskai ääres, mis rajati haalamiskai ehituseks. Samale ajutisele muulile paigaldatakse betoonipumpla, millelt hakakse materjali 800 meetri kaugusele merele pumpama.
Ujuvkraana ja pukser seisavad ajutise sildumiskai ääres, mis rajati haalamiskai ehituseks. Samale ajutisele muulile paigaldatakse betoonipumpla, millelt hakakse materjali 800 meetri kaugusele merele pumpama. Foto: Eero Vabamägi

Pakri poolsaare idakaldal veeldatud maagaasi (LNG) tankeritelt kaldavõrku pumpamiseks mõeldud haalamiskai on tehniliselt valmis laevu vastu võtma tänavu novembrist.

Paldiski LNG-projekti arendava osaühingu Pakrineeme Sadam juhatuse liige Marti Hääl ütles, et praegu ei ole sobiv aeg rääkida sadama või haalamiskai ärimudelist või tulude jagamisest, kuna olukord energiaturul muutub kiiresti. Küll on tema sõnul kindel, et siinses piirkonnas on gaasi laevadelt kaldavõrku pumpamise võimekust eluliselt vaja ning praegu LNG imporditerminale piirkonnas piisavalt ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles