Jeff Bezos siiski ei lase Rotterdami silda lahti monteerida

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Koningshaveni sillad Rotterdamis. Neist tagumise, tõstetava keskosaga silla kavatses Jeff Bezos oma superjahi läbisõiduks Rotterdamist lahti monteerida. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
Koningshaveni sillad Rotterdamis. Neist tagumise, tõstetava keskosaga silla kavatses Jeff Bezos oma superjahi läbisõiduks Rotterdamist lahti monteerida. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) Foto: SEBASTIEN BOZON

Plaan lammutada Jeff Bezose uue superjahi tehasest merele toimetamiseks Rotterdami ajalooline sild on päevakorrast maas. Kas laevale leitakse teine marsruut või muudetakse laeva ehitust, ei ole teatatud.

Talvel teatavaks saanud plaan võtta Jeff Bezose ehitatava purjelaeva tehasest merele toimetamiseks osaliselt lahti Rotterdami vana sild De Hef on hetkel päevakorrast maas, kinnitas Bloombergile Rotterdami abilinnapea Vincent Karremans. Tema sõnul teatas Bezose superjahti ehitav laevatehas Oceanco, et ei taotle silla lahtivõtmiseks luba.

Plaan ajalooline sild koost lahti võtta ning muuta sellega seoses mitmeks nädalaks Rotterdami kesklinna liiklust, tekitas kohalike poliitikute ja linnakodanike seas tugeva vastuseisu. «See inimene on teeninud oma raha töötajaskonda kärpides, maksude tasumisest kõrvale hoides ja seadusi ning reegleid vältides – ja nüüd peaksime tõmbama maha oma imeilusa rahvusliku monumendi,» protestis Rotterdami kohalik poliitik Stephan Leewis veebruaris.

Karremansi esindajad ei täpsustanud, kas Oceanco kavatseb leida laeva merele viimiseks teise marsruudi või muudab ehitusplaane selliselt, et laev mahuks silla alt läbi. See tähendaks, et osa laeva taglastamisega seotud töid tuleks teha mõnes teises asukohas. 

Esialgu teatas laevatehas, et kuna Bezose uus laev on koos mastidega 127,1 meetrit kõrge, tuleb selle merele toimetamiseks De Hefi sild koost lahti võtta ning lubas silla pärast taas korda teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles