450 laevaehitajat jäävad tööta, kui Wärtsilä viib tootmise Itaaliast Soome (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Wärtsilä 50DF mootor.
Wärtsilä 50DF mootor. Foto: wartsila.com

Soome laevamootorite valmistaja Wärtsilä teatas plaanist lõpetada laevamootorite ehitus Itaalias Trieste tehases ning koondada tootmine Vaasa laevatehasesse Soomes. 

Trieste tehase sulgemisel jääva tööta 450 Itaalia töötajat, vahendab merendusportaal GCaptain Wärtsilä esindaja teadet. Firma on alustanud koondamisläbirääkimisi töötajate esindajate ning Itaalia võimudega. Firma kodulehe andmetel oli Wärtsilä Itaalia tegevustega seotud kokku kuni 1300 töötajat, neist 1100 Triestes. Firma kinnitusel annab Itaalia tehase sulgemine ettevõttele 2025. aastaks iga-aastaselt 35 miljonit eurot kokkuhoidu. 

Itaalia tehase sulgemise põhjuseks on Wärtsilä tegevjuhi Hakan Agnevalli sõnul efektiivsuse parandamine ning konkurentsivõime säilitamine. Wärtsilä Marine Power üksuse juhi ROger Holmi sõnul on oluline ka ettevõtte ökoloogilise jalajälve vähendamine, mida annab tootmise koondamine ühte asukohta. Samas jääb tema sõnul ettevõttel Trestesse arenduse, müügi, projektijuhtimise, hoolduse ning koolitusega tegelev osakond.

Wärtsilä kinnitusel ei avalda Trieste tehase sulgemine mõju nende tooteportfellile, tarneahelatele ega teenuste kvaliteedile. 

Wärtsila Itaalia tehas avati 1997 aastal koostöös Grandi Motor Triestega, kellelt Wärtsilä hiljem nende osaluse välja ostis. 

Esialgu toodeti Itaalias nii kahetaktilisi kui neljataktilisi laevamootoreid, sealhulgas suurim neljataktiline laevamootor, mis kunagi ehitatud, W64. Praeguseks on tootmisse jäänud vaid neljataktilised laevamootorid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles