Pärnus sildus üle kahe aasta ristluslaev 80 turistiga

Copy
Ristluslaev Hebridean Sky peatus Pärnus ühe päeva.
Ristluslaev Hebridean Sky peatus Pärnus ühe päeva. Foto: Jüri Looring

Pärast kaheaastast vaheaega sildus Pärnu kesklinna kai ääres taas kruiisilaev Hebridean Sky ja tõi linna üheks päevaks 80 ristlusturisti. Suvepealinn võttis külalised vastu kohaliku harrastuspuhkpilliorkestri pasunahelide saatel.

Laevaturistide maapealset tegevust plaaniva turismikorraldaja Viivika Orula jutu järgi pakutakse meritsi suvepealinna jõudnud reisisellidele ekskursioone Tamme talu ürdiaeda, Kurgjale, Viljandisse ja neile tutvustatakse Pärnutki.

Orula tõdes, et pärast pikka ristlusreiside pausi on siinsed giidid ennast taas vormi ajanud ja pakuvad huvilistele samu marsruute, mis enne koroonaviiruse tulekut.

Turismikorraldaja sõnutsi on kruiisituristide maapealse programmi koraldamine paras proovikivi, sest andmed selle kohta, kes kuhu minna tahab, saabuvad viimasel minutil.

«Hebridean Sky reisijate eksursioonisoovide arvud saime alles eile õhtul. Nende järgi tuleb organiseerida toitlustamine. Toitlustajad väärivad kiidusõnu, sest suudavad nii väikese etteteatamisajaga suuremate gruppide jaoks kõik vajaliku varuda,» ütles Orula.

Logistikaagentuuri Estma laevaesindaja Artur Pavlenko sõnade kohaselt on ristlusreisijate turgu mõjutanud enim koroonaviirus, mille taandumise järel pole turg varasemale tasemele taastunudki. Samuti on reiside arvu vähendanud Peterburi kui turismisihtkoha kadumine ristlusretki pakkuvate firmade programmivalikust.

Hebridean Sky selle aasta reisid Pärnussegi on seotud sellega, et algselt oli reisikavas Neevalinna külastamine, aga kuna see ära jäi, asendati Peterburi suvepealinnaga.

Enne Pärnu jõudmist külastasid Hebridean Skyga reisivad turistid Eestis veel Tallinna ja Saaremaad. Plaanide kohaselt suundub ristluslaev Pärnust edasi Riiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles