Laevandusettevõte varustab 3 miljonit merekonteinerit jälgimisseadmetega

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Jälgimisseadmed, mille abil laevandus- ja logistikagigant Hapag-Lloyd hakkab jälgima oma konteinerite asukohta ja liikumist.
Jälgimisseadmed, mille abil laevandus- ja logistikagigant Hapag-Lloyd hakkab jälgima oma konteinerite asukohta ja liikumist. Foto: Hapag-Lloyd kodulehe ekraanipilt

Saksa laevandusgigant Hapag-Lloyd alustab projekti, millega muudetakse asjade interneti (IoT) kaudu reaalajas jälgitavaks kolme miljoni merekonteineri asukoht ja liikumine. 

Saksamaa konteinerilaevanduse suur tegija Hapag-Lloyd teatas kavast varustada oma konteinerid reaalajas jälgimist võimaldavate seadmetega käesoleva aasta alguses. Pilootprojekti «Hapag-Lloyd Live» käigus varustati jälgimisseadmetega ligi 100 000 firma külmutuskonteinerit, mis nõuavad erilist tähelepanu, kuna konteinerites tuleb tagada nõutud temperatuur kogu reisi vältel. Et külmutuskonteinerite seireprojekt õnnestus hästi, teatas firma, et laiendab jälgimisseadmete paigaldamise veel ligi kolmele miljonile konteinerile, mida firma haldab. 

«Reaalajas jälgimine võimaldab anda meie klientidele täieliku nähtavuse iga konteineri liikumise kohta üleilmselt,» ütles Hapag-Lloyd juht Maximilian Rothkopf portaali GCaptain vahendusel. Tema sõnul võimaldab lahendus tuvastada võimalikke hilinemisi senisest varem, teavitada konteineris olevate kaupade omanikke automaatselt konteineri asukohast ja olukorrast ning astuda vajalikke samme kaupade õigeaegse kohalejõudmise tagamiseks võimalikult varakult.

Konteinerid varustatakse spetsiaalsete transponderitega, mis edastavad andmeid satelliitide abil määratud asukoha, temperatuuri ning konteineri liikumise ja vibratsiooni kohta. Info edastatakse asjade interneti (Internet of Things) kaudu, seadmed valmistab Nexxiot AG. 

Hapag-Lloyd esindaja teatas, et transponderite massiline paigaldamine firma konteineritele algab selle kuu lõpul ning 2023. aasta jooksul peaksid jälgimisseadme külge saama kõik firma merekonteinerid. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles