Kokkupõrkes USA rannavalvelaevaga hukkus Puerto Rico kalur

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
U.S. Coast Guard Cutter Winslow Griesser
U.S. Coast Guard Cutter Winslow Griesser Foto: USCG

Puerto Rico ranniku lähedal toimunud USA rannavalvelaeva ja kalapaadi kokkupõrkes hukkus üks paadi meeskonnaliige, kinnitas USA rannavalve. 

USA rannavalvekutteri Winslow Griesser ja 23-jala pikkuse kalapaadi Desakata kokkupõrge toimus esmaspäeva pärastlõunal nelja meremiili kaugusel Doradost Puerto Rico rannikul. Hukkus üks kalapaadi pardal olnud kaluritest, teine sai vigastada.

Winslow Griesseri meeskond võttis nii hukkunu kui vigastatu pardale ja toimetas San Juani mereväebaasi. USA National Transportation Safety Board (NTSB) algatas juhtunu asjus uurimise. 

San Juani mereväebaasi ülem avaldas hukkunu perele ja lähedastele kaastunnet ja kinnitas, et õnnetuse põhjused selgitatakse välja uurimise käigus. 

Sarnane õnnetus juhtus Puerto Rico rannavetes ka 2014. aastal, kui USA rannavalvelaev Key Largo sõitis otsa 42-jala pikkusele kalalaevale. Tookord pääsesid kalalaeval olnud inimesed vigastusteta, kuna nägid rannavalvelaeva lähenemas ja hüppasid vette. Uurimine selgitas välja, et tookord oli otsasõidu põhjuseks rannavalvelaeva vahiohvitseri kurnatus, unepuuduse tõttu oli ta väsinud ega märganud patrull-laeva teel krabipüüniseid kontrollinud kalalaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles