Tallinna Merepäevade suurim külaline on kahemastiline Poola purjelaev

BNS
Copy
Poola purjekas Baltic Beauty
Poola purjekas Baltic Beauty Foto: Ekraanipilt lehelt globalcruiseship

Augusti lõpus toimuvatel Tallinna Merepäevadel on merele võimalik minna mitmete eriilmeliste veesõidukitega alates aerulauast ajaloolise kahemastilise purjelaeva ja hõljukini välja.

«Tänavu on Merepäevadel kohal kümneid erinevaid veesõidukeid ja nagu ikka, pole suur osa neist pelgalt kai ääres imetlemiseks mõeldud, vaid viivad huvilisi ka merele. Sel aastal on esimest korda võimalik käia Tallinna lahel sõitmas ka hõljukiga ja Lennusadamasse saabub Eesti miinijahtija Sakala,» rääkis Tallinna Merepäevade mereliste tegevuste koordinaator Lauri Väinsalu.

Tänavuste Merepäevade suurim külaline on Poola lipu all sõitev ja Noblessneri jahisadamas peatuv purjelaev Baltic Beauty. Lennusadamasse saabuvad aga Eesti uhkeimad ajaloolised purjelaevad Moonland, Hiiu Ingel ja Lisette ning üle lahe seilab kohale eelnimetatute kõrvale hästi sobituv soomlaste purjelaev Alexandra.

Kahemastiline Baltic Beauty ja ka teised festivalile saabuvad laevad teevad Tallinna lahel mitu sõitu, kuhu on kõikidel huvilistel võimalik pilet osta.

«Merepäevade programmi suurimad etendused ja kontserdid on publiku jaoks tasuta, kuid meresõitude eest tuleb lunastada ka pilet. Suurte laevade merel liikumisega kaasnevad paraku ka suured kulud ja seda eriti praegu, mil kogeme pea igas eluvaldkonnas tormilist hinnatõusu,» ütles Merepäevade korraldusmeeskonna juht Kristjan Saar.

«Oleme koos korraldustiimi ja laevaomanikega teinud kõik endast oleneva, et hoida lahesõitude hinnad võimalikult madalal. Merepäevade mõte on viia merekultuur inimestele lähemale, mitte muuta seda vaid väheste väljavalitute kalliks lõbuks,» lisas Kristjan Saar.

Kui lahesõitude hinnad algavad tänavu Merepäevadel 10 eurost, siis kõige soodsamalt saab vee peale meretaksoga, mis hakkab festivali külalisi 5 euro eest transportima Vanasadama kruiisiterminali ja Lennusadama vahel.

Tänavu jääb Merepäevade sisse ka Muinastulede öö, mis tähendab, et laupäeval, 27. augusti õhtul toimub mitu lahesõitu, mille käigus avaneb suurepärane vaade randades ning sadamates põlevatele lõketele.

Merepäevade viimasel päeval ehk pühapäeval, 28. augustil toimub algusega kell 16 mereparaad, mis suundub ühiselt Vanasadama kruiisiala juurde festivali lõppkontserti kuulama.

Tallinna Merepäevad toimuvad sel aastal 25. - 28. augustini Vanasadama kruiisialal, Lennusadamas, Noblessneri jahisadamas ja Haven Kakumäe jahisadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles