Rumeenia sõjalaev sai Mustal merel vene miini plahvatuses vigastada (2)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
NATO mereväeõppus Shield Protector Mustal merel Constanta lähistel Rumeenia vetes tänavu 22. juunil. Õppusest võttis osa umbes 800 mereväelast, manöövreid juhatas Rumeenia merevägi. (Photo by MIHAI BARBU / AFP)
NATO mereväeõppus Shield Protector Mustal merel Constanta lähistel Rumeenia vetes tänavu 22. juunil. Õppusest võttis osa umbes 800 mereväelast, manöövreid juhatas Rumeenia merevägi. (Photo by MIHAI BARBU / AFP) Foto: MIHAI BARBU

Rumeenia mereväe miinitõrjelaev Lieutenant Dimitrie Nicolescu sai Mustal merel miiniplahvatuses vigastada, kuid jäi pinnale. Inimesed vigastada ei saanud.

Rumeenia mereväe laev püüdis halbades ilmaoludes teha kahjutuks Mustal merel ulpinud meremiini, mis käitlemisel aga plahvatas, teatas Daily Mail. 

Rumeenia merevägi sai teate 25 miili kaugusel Constantast meres ulpivast miinist ning miinitõrjelaev Lieutenant Dimitrie Nicolescu suundus seda kahjutuks tegemas. Tormistes mereoludes operatsioon aga ebaõnnestus ning miin plahvatas. Laev sai ahtrisse lekke, kuid meeskond suutis olukorra stabiliseerida ning laev jäi pinnale. Ükski 75 meeskonnaliikmest vigastada ei saanud, Rumeenia merevägi saatis välja teise laeva, mis vigastatud miiniotsija sadamasse pukseerib. 

«Keegi plahvatuses surma ega vigastada ei saanud, 75 meeskonnaliiget ei ole ohus. Laeva ujuvust plahvatus ei mõjutanud ning laev ei saanud suuri kahjustusi,» kinnitas Rumeenia kaitseministeerium oma avalduses. 

Miinid ilmusid Musta mere vetesse pärast Venemaa rünnakut Ukrainale tänavu veebruaris ning need on liikunud Ukraina vetest ka naaberriikide Rumeenia, Bulgaaria ja Türgi merealadele. NATO riikide miinitõrjelaevad on tegelenud miinide kahjutuks tegemisega, kuid kuna ujuvad miinid ei püsi ühel kohal, on nende leidmine ja likvideerimine keeruline. 

Must meri on tähtis kaubatee, mille kaudu liigub suur osa piirkonna teraviljast, naftast ja naftasaadustest. Sõja algusest alates on lääneriigid teinud kahjutuks 28 meremiini, mis olid ulpinud Ukraina vetest teiste riikide veeteedele. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles