Taifuun Muifa sulges Ida-Hiina sadamad ja peletas laevad tormivarju (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Taifuun Muifa Taiwani rannikul New Taipei linnas 12. septembril. Torm liigub edasi põhja suunas ning jõuab Hiina idarannikule kolmapäeval. EPA/RITCHIE B. TONGO
Taifuun Muifa Taiwani rannikul New Taipei linnas 12. septembril. Torm liigub edasi põhja suunas ning jõuab Hiina idarannikule kolmapäeval. EPA/RITCHIE B. TONGO Foto: RITCHIE B. TONGO

Hiina idaprovintside võimud käskisid laevadel naasta sadamatesse, sulgeda koolid ning evakueerida turistid saartel asuvatest kuurortidest, kuna jõudu koguv taifuun Muifa ähvardab paisuda aasta tugevaimaks tormiks. 

Eile tugevnes troopiline torm Muifa Ida-Hiinale lähenedes veelgi ning peaks rannikule jõudma täna, teatas Reuters. Tuuleiilid küündivad 48 meetrini sekundis ning ennustatakse, et torm võiks tugevneda. Torm tabab rannikut Wenlingi ja Zhoushani piirkonnas ning provintsivalitsused on käskinud Ningbo ja Zhoushani sadamad sulgeda.

Ka Shanghai sadam on piiranud liiklust ning sulges osa terminalidest, kui tormi tekitatud kuni viie meetri kõrgused lained sadamani jõudsid. 

Tormi Muifa eest sadamasse varjunud laevad Zhoushani piirkonnas Zhejiangis. TPX IMAGES OF THE DAY
Tormi Muifa eest sadamasse varjunud laevad Zhoushani piirkonnas Zhejiangis. TPX IMAGES OF THE DAY Foto: China Daily

Zhoushani piirkonna sadamatesse on tormivarju saabunud ligi 7 400 kauba- ja kalalaeva, peatatu on ka reisilaevaliiklus. Piirkonna saartelt on evakueeritud 13 000 turisti ning China Southern Airlines teatas, et on tühistanud 36 Shanghai lennujaamast väljuma pidanud lendu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles