Venemaa merelaevanduse registris olevad laevad kaotavad õiguse siseneda Eesti sadamatesse

Postimees
Copy
Laevad Tallinna lahel.
Laevad Tallinna lahel. Foto: Madis Veltman

Euroopa Liidu Nõukogu võttis seoses Venemaa sõjategevusega Ukrainas tänavu 7. oktoobril vastu määruse, millega kehtestatakse täiendavad piirangud Venemaa merelaevanduse registris olevatele alustele.

Euroopa Liidu uued sanktsioonid keelavad muu hulgas pärast 8. aprilli 2023 Venemaa merelaevanduse registris sertifitseeritud alustel liikmesriikide sadamatesse ja lüüsidesse sisenemise.

Kõik tunnistused, mille Venemaa merelaevanduse register on liikmesriigi nimel väljastanud enne 7. oktoobrit 2022, tühistatakse ja nende kehtivus peatatakse enne 8. aprilli 2023.

Liikmesriigid, kes on volitanud Venemaa merelaevanduse registrit tegema kontrollimisi ja ülevaatusi või uuendama tunnistusi, tühistavad need volitused enne 5. jaanuari 2023.

Ajani, mil need volitused on tühistatud, ei luba liikmesriigid Venemaa merelaevanduse registril täita ülesandeid, mida liidu mereohutuse eeskirjade kohaselt võivad täita liidu tunnustatud organisatsioonid.

Eestis kontrollib politsei- ja piirivalveamet (PPA), kas laev on sertifitseeritud Venemaa merelaevanduse registri poolt või mitte ega luba laevadel siseneda sisemerre (punkerdamise eesmärgil) ja sadamatesse, kui ilmneb, et laeva on sertifitseerinud Venemaa merelaevanduse register.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles