Paldiski Lõunasadama uue militaar-tsiviilkai ehitus maksab 53 miljonit eurot

BNS
Copy
Paldiski lõunasadam droonifoto.
Paldiski lõunasadam droonifoto. Foto: Tallinna Sadam

AS Tallinna Sadam kuulutas välja riigihanke, et leida Paldiski Lõunasadamasse multifunktsionaalse kai ja tagalaala projekteerija ning ehitaja, projekti eeldatavaks maksumuseks on 53 miljonit eurot.

Uus kai rajatakse sildumispikkusega 310 meetrit ja tagalaala suurusega ligikaudu 10 hektarit. Hanke alla kuulub ka Paldiski Lõunasadama sissesõidukanali ja rajatava kai esise akvatooriumi ala süvendamine sügavuseni 13,5 meetrit, selgub hanketeatest.

Eesmärk on, et rajatav taristu oleks sobilik nii meretuuleparkide ehituse baassadamaks kui hoolduse tugisadamaks.

Tallinna Sadama nõukogu otsustas investeerida kuni 53 miljonit eurot Paldiski Lõunasadamasse uue kai rajamiseks tänavu juunis. Investeeringut kaasrahastab Euroopa Komisjon 20 miljoni euro ulatuses läbi sõjalise mobiilsuse projekti EstMilMob, mille eesmärk on parandada Tapa linnaku suunalisi transpordiühendusi järgmise viie aasta jooksul. Kai ja tagala ala planeeritud valmimisaeg on 2025. aasta suvel, teatas ettevõte suvel.

Uus kai tagab võimekuse võtta sadamas vastu suure süvisega eriotstarbelisi laevu meretuuleparkide ehitamisel ja tuulikute komponentide transpordil. Suur tagalaala võimaldab erinevaid ettevalmistustöid generaatorite ja tuulikulabade valmistamiseks ning ladustamiseks enne laevale lastimist. Lisaks on uut kaid võimalik kasutada vajadusel ka veeremilaevade teenindamiseks.

Pakkumusi saab hankele esitada 19. detsembrini. Konkurentsipõhise läbirääkimistega hankemenetluse tulemusel on kavas sõlmida leping 28 kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles